2023 - Een rommelige romance

Auteur : Thomas Willem Witte
Regie : Thomas De Winter
‘Rome. Dat is kunst. Dat is geschiedenis. Dat is de paus.’

Frank De Nil ziet een familie-uitstap naar de Italiaanse hoofdstad helemaal zitten. Vooral omdat het reisje hem geen cent gaat kosten. Integendeel. Als alles goed loopt, levert het reisje hem een aardige stuiver op. Het gezelschap neemt hij er dan maar bij.

Maar van bij aankomst in hun rustiek boetiekhotel loopt er van alles mis. Franks lief, Bea, vindt de accommodatie maar niks. Tante Vé, voor wie het reisje werd georganiseerd, is het noorden kwijt, en waant zich zowat overal - maar vooral niet in Rome. Haar dochter Bianca heeft een date met een kerel die nog een eitje te pellen heeft met Frank. En een mysterieuze ‘dottore’ komt met oplossingen aandraven die alleen maar voor nóg meer problemen zorgen. De hotelbazin en haar broer staan erbij, kijken ernaar en zorgen voor de nodige room- (en andere) service.

En ondertussen wordt, stiekem, een moord beraamd…

2022 - Taxi Taxi

Auteur : Ray Cooney
Bewerking & Regie : Wim Holderbeke
Ben Jansens heeft een goed hart. Een groot hart ook. Daarover verder meer.

Een goed hart, dus. Ben is taxichauffeur. Wanneer hij, tijdens zijn avondshift, ziet hoe een oud vrouwtje wordt lastiggevallen door een stelletje nozems schiet hij haar zonder aarzelen te hulp. Een goede daad. Met verregaande gevolgen. Een flinke deuk in zijn schedel, om te beginnen. Maar dat is niet het ergste. Een nachtje op spoed en op het politiebureau zorgt ervoor dat Bens agenda hopeloos in de war geraakt.

Op tijd in bed bij Dorien – zijn echtgenote – lukt niet meer. Ontbijten bij Niki – zijn echtgenote – al evenmin.

U leest het goed. Polygaam zijn is als alles goed gaat - en volgens plan verloopt - reeds een lastige onderneming. (Om van de strafbaarheid nog maar te zwijgen…) Maar de minste kink in de kabel riskeert een dergelijk dubbelhuwelijk onherroepelijk op de helling te zetten. Van zodra inspecteur De Corte, die Ben heeft thuisgebracht, de deur uit is, begint voor onze taximan dan ook de helse taak om ervoor te zorgen dat Dorien noch Niki iets in de gaten krijgt van de scheve schaats die hij rijdt.

Gelukkig is er nog de bovenbuur, de immer gevatte Stan Vandervee, die onvoorwaardelijk aan Bens kant staat. Stan heeft een bijzonder talent. Of liever twee. Allereerst: eender welk probleem oplossen. Om er volgens 2 nieuwe te creëren.

Als dat maar goed afloopt…

Uitgesteld maar niet verloren !

2020 / 2021 - Mathis nu zo

Auteur : Thomas-Willem Witte
Regie : Wim Holderbeke
De carrière van Alex Cruyswinkel, de (zelfverklaarde) Vlaamse Agatha Christie, zit al drie titels lang in een dipje. Haar huwelijk stelt nog weinig voor, terwijl haar fling met de makelaar die hun appartement moet verkopen nog weinig (of net veel te veel?) om het lijf heeft. En de adellijke titel, waar ze – om haar bijdrage aan de literatuur – al jaren op hoopt, blijft uit. Ze beraamt een snood plan om haar leven weer op de rails te krijgen. Daarbij speelt de authentieke Matisse die op de slaapkamer hangt – en waar niemand ooit echt veel aandacht aan schenkt – een sleutelrol.

Tot plots een telefoontje uit de allerhoogste kringen van het land een bijzondere bezoeker aankondigt. Opeens ziet het in het appartement zwart van het volk – het merendeel van bedenkelijk allooi. Want zoals het spreekwoord zegt, een onverwachte gast komt zelden alleen. Voor ze het goed en wel beseft raakt Alex verwikkeld in een mysterieuze plot die ze voor een keer niet zelf verzonnen heeft, en waarin uitgerekend voor haar favoriete zoon Mathis een hoofdrol is weggelegd ...

2019 - Uitgevogeld!

Auteur : Maurice Habex
Regie : Frederik Van der Vloedt
Mon Vanoppen is 45, in de fleur van zijn leven, en heeft een goede job op één of ander ministerie maar… Hij woont nog bij zijn moeder. Zij houdt hem al heel zijn leven onder haar duim, verbiedt hem met vrouwen om te gaan, laat staan er mee te trouwen, en beheert al zijn financiën. Wanneer moederlief haar laatste adem uitblaast, gaat er een nieuwe wereld open voor Mon. Plots heeft hij veel meer aan zijn hoofd van het kweken van exotische vogeltjes, wanneer de jonge dochter van de begrafenisondernemer bij hem wil intrekken, en er een knappe verzekeringsagente hem het goede nieuws komt melden van de levensverzekering van zijn mamaatje lief. Zijn bemoeizuchtige buurvrouw wil echter dat Mon met haar dochter trouwt, en ook zijn best vriend Toineke heeft nog een verrassing voor hem …

2018 - Familietrekjes

Auteur : Ray Cooney
Regie : Luc De Vreese
Het stuk speelt zich af in de dokterskamer van het ziekenhuis waar dokter Van De Velde zich voorbereidt op de belangrijkste lezing uit zijn carriére. Tot plots een verpleegster opduikt met wie hij 21 jaar geleden een affaire had en zij hem vertelt dat ze samen een dochter hebben.

Het meisje weet nog maar net dat haar vader levend en wel is en dat hij een dokter is in het ziekenhuis. Ze wil ten allen prijze haar vader leren kennen maar die ziet dat helemaal niet zitten en zeker niet op dit moment ! Een klein leugentje om bestwil groeit zo alvast uit tot een enorm kluwen aan verzinsels en situaties...

2017 - 'k peinsde, Hola

Auteur : Karel De Waele
Regie : Karel De Waele
Op een rustige maandagochtend zit “Monsieur Maurice” zijn krant te lezen en zijn “Madame Henriette” is verdiept in haar boek. Beiden zijn afkomstig van “gegoede burgerij”. Plots weerklinken twee geweerschoten. Als het doek opengaat, hangt Monsieur Maurice half uit zijn zetel met twee schotwonden in het voorhoofd. Als de butler en de dienstmeid ook ten tonele verschijnen en de hulpdiensten verwittigen, maken we kennis met de wetsdokter, de hoofdcommissaris, de agenten van dienst, maar vooral met de zogenaamde Hola en Blabla, tuiniers, klusjesmannen, stropers. En wat dan gezegd van de dochter des huizes, die na twee jaar afwezigheid plots thuis opduikt.

2016 - De Bankroof

Auteur : Jack Sharkey
Regie : Luc De Vreese
Het verhaal gaat over Peter De Jonghe die zeer bescheiden leeft met zijn dochter Ann. Daar lijkt verandering in te komen als er een brutale bankroof plaatsvindt op de bank waar hij werkt. De vraag is : wie heeft het gedaan? Is het Peter, die met het gestolen geld zijn armoede wil bestrijden? Of is het zijn baas Willy, die hiermee indruk wil maken op Laura, de secretaresse van Peter ?

2015 - 't Veilig nest

Auteur : Harold McPherson
Regie : Luc De Vreese
’t Veilig Nest gaat over mensen die wat aan de dagelijkse gang van de maatschappij willen ontsnappen, op zoek naar rust, op zoek naar geborgenheid, op zoek naar zichzelf, maar gaat ook over hoogmoed, hebberigheid, onverschilligheid, misdaad, …
Het komisch effect ontstaat door de misverstanden die het gevolg zijn van een persoonsverwisseling tussen een makelaar en een gangster, de ene op zoek naar rust, de andere naar gestolen juwelen.

2014 - 't Streepken

Auteur : Luc Kerkhofs
Regie : Rudy Moreel
Leon Cannaerts is een beroepsdopper, werkschuw en duivenmelker pur sang. Hij 'werkt' wel aan een machine die menig man en vrouw tijd zal besparen in de badkamer. Zijn uitvinding zal volgens hem geen windeieren leggen.
Zijn bazige halve trouwboek, 'generaal' Elza, is Leons bezigheden meer dan beu en wil hem doen inzien dat het zo niet verder kan; deftig werk zoeken is de boodschap.

2012 - Motie van wanorde

Auteur : Ray Cooney
Regie : Rudy Moreel
Wanneer Rik De Neucker, staatssecretaris in de regering een avondje wil doorbrengen met Janine Wouters, een typiste van de oppositie, loopt alles danig uit de hand. Gelukkig is er nog Jos Debock, zijn assistent. Maar als deze laatste had geweten in welke situaties hij door het gemanipuleer van zijn chef zou terechtkomen, had hij zeker voor de eer bedankt.

2010 - Als 't kittelt, ga dan sporten

Auteur : Jos Berghmans
Regie : Rudy Moreel
Drie ongehuwde broers, reeds op leeftijd gekomen, Jef, Pol en Robert, leven dagelijks volgens hetzelfde patroon in hun verouderde woning. Niettegenstaande dat ze er warmpjes inzitten, draaien ze elke frank tweemaal om vooraleer deze uit te geven.Roza, de hardhorige buurvrouw-vrijgezel, is verliefd op Jef en komt Pol af en toe een handje toesteken in het huishouden.
Het leek erop dat de drie “pezewevers” een stille en onbewogen dag zouden slijten, tot wanneer Nest, de facteur, een brief bezorgt die een totale ommezwaai veroorzaakt in het stereotiepe bestaan van de drie vrijgezellen.

2009 - Fidelio, Fidelio

Auteur : Karel De Waele
Regie : Karel De Waele

2007 - De bronzen Adonis

Auteur : Hugo Fransaert
Regie : Karel De Waele

2005 - En eeuwig stroomt de mazout

Auteur : Karel De Waele
Regie : Karel De Waele